Det er ingenting som lukter så godt som fersk gjærbakst! Og i dag ble det baking av bladkrans. Synes vi har gjort oss fortjent til noe godt etter en lang, fin tur i skogen :)
Her er opprskriften:
Bladkrans
50 g tørrgjær (evt fersk)
750 g hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 ts kardemomme
90 g sukker
150 g smør
1/2 l lettmelk
100 g smør
100 g brunt sukker
Kanel
Smelt smøret og ha i melk. Sørg for at det får lunken temperatur. Bland det tørre. Ha i melk- og smørblandingen. Elt godt. Juster evt. med mer mel om nødvendig for å få en deig som slipper bollen og ikke klisser for mye. La deigen heve i en time et lunt sted.
Bland romtemperert smør og brunt sukker. Kjevle deigen ut til et rektangel på en melet flate og smør sukkerblandingen jevnt over hele flaten. Strø et tynt lag kanel over. Rull sammen deigen til en pølse og legg den i en ring på et stekebrett slik at du får en krans. Klipp snipper i kransen og brett de annenhver gang mot høyre og venstre slik at det danner "blader". Etterhev i ca 40 minutter.
Pensle med melk eller egg og stek ved 230 grader i ca 10-15 minutter. Server lunken med litt melis over.
Nå gleder vi oss til å smake!
Med det sier jeg god ettermiddag!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar