Fredag hadde vi en fantastisk dag i Oslo. Først massasje på spa, en øl i sola på brygga, middag på New Orleans og natten på hotell. En skikkelig helaften!
New Orleans er en kreolsk restaurant som ligger rett ved Hotel Bristol. I tillegg til restaurant inne har de en Cajun Café i bakgården, hvor det er riktig så hyggelig å sitt og nesten autentisk stemning. De kunne kanskje spart seg for lekealligator og papegøye på veggen, men...
Så, hva spiser man på New Orleans? Gubben gikk for Bourbon Street Backyard Burger med ost, strimlet kålsalat, jalapeno, rødløksconfit og friterte poteter. Frua sjøl valgte Southern Styled "Tiger" Ribs - store svineribber med barbequesaus, maisstuing, strimlet kålsalat og friterte poteter. Og vi var begge skjønt enige om at ribbene vant konkurransen om hva som var best. Kjøttet var deilig og mørt med masse god smak av sausen. Tilbehøret smakte også godt, men det hadde kanskje vært hakket bedre med en melkebasert maisstuing framfor tomatsaus for å få litt kontrast til barbequesausen. Til dessert ble det Fatmans Chocolate Cake på meg og en Hurricane-drink på Gubben. Han var særdeles fornøyd med drinken. Kaken, som var en sjokolademoussekake med jordbærcoulis, havnet litt mitt på treet etter min smak. Den var for lite luftig til å være en moussekake, og rett og slett litt kjedelig uten at jeg kan sette helt fingeren på hva som manglet. En kraftigere, mørkere sjokoladesmak, kanskje? Men alt i alt var vi svært fornøyde med måltidet og kan absolutt ta turen tilbake. Et lite minus for servicen, det gikk ikke akkurat fort i svingene. Men det anbefales å sitte ute i bakgården en varm sommerkveld!
Tilbake til maisstuingen - vi var enige om at vi foretrekker vår egen variant; hot corn:
2 bokser hermetisk mais
2 ss smør
2 ss hvetemel
1-2 dl melk1-1 1/2 ss finhakket jalapeno (fra glass)
Pepper
Salt
Smelt smøret i en kjele og rør inn hvetemelet. Spe på med væsken fra maisboksene mens du rører ut melet slik at det ikke blir klumper. Spe på med litt melk. La det putre litt, før du har i jalapenos etter smak og maiskorn. Hvis det blir for tykk konsistens, spe på med mer melk. La det koke en liten stund slik at melsmaken forvinner. Smak til med salt og pepper.
Fort gjort og veldig godt til grillmat! Håper det smaker.
Med det sier jeg fortsatt god kveld!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar