Fersk ananas
Rød chili
Smør
Demerarasukker (går fint med vanlig sukker også)
Vaniljeis
Skjær det antallet ringer du ønsker å servere av ananasen. Det holder med en ring per person. Skjær av skallet og skjær ut kjernen i midten. Strø sukker på den ene siden av ananasen. Fres finhakket rød chili (mengde etter smak, jeg brukte ca 1 ts til to) i litt smør i panna og legg i ananasen med sukkersiden ned. Ha relativt høy varme på panna og la ananasen karamellisere og bli gyllen. Strø i mellomtiden sukker på den andre siden av ananasringene. Når den er karamellisert på en side, snur du den og gjentar på den andre siden.
Serveres varm med en kule vaniljeis i hulrommet etter kjernen. Kan gjerne pyntes med noe grønt om du har for hånden.
Gubbens kommentar? "Rart, men veldig godt!"
Med det sier jeg god uke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar