mandag 4. juli 2011

Karamellisert ananas med is...

Er visst inne i en liten dessertbølge. Men dessert er undervurdert! Det er jo så deilig å avslutte et måltid med noe søtt. I helgen lagde vi en veldig enkel dessert av karamellisert ananas med chili og vaniljeis. Her er oppskriften.

Karamellisert ananas med chili

Fersk ananas
Rød chili
Smør
Demerarasukker (går fint med vanlig sukker også)
Vaniljeis

Skjær det antallet ringer du ønsker å servere av ananasen. Det holder med en ring per person. Skjær av skallet og skjær ut kjernen i midten. Strø sukker på den ene siden av ananasen. Fres finhakket rød chili (mengde etter smak, jeg brukte ca 1 ts til to) i litt smør i panna og legg i ananasen med sukkersiden ned. Ha relativt høy varme på panna og la ananasen karamellisere og bli gyllen. Strø i mellomtiden sukker på den andre siden av ananasringene. Når den er karamellisert på en side, snur du den og gjentar på den andre siden.

Serveres varm med en kule vaniljeis i hulrommet etter kjernen. Kan gjerne pyntes med noe grønt om du har for hånden.

Gubbens kommentar? "Rart, men veldig godt!"


Med det sier jeg god uke!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar