fredag 13. mai 2011

Endelig fredag...

I vinter var vi i New York. Fantastisk!!! Vi gikk beina såre, men det skulle bare mangle. På en lørdag formiddag ramlet vi særdeles slitne inn på en Dos Caminos-restaurant i Soho. Dette er en meksikansk restaurantkjede som har flere restauranter i New York. Dørene åpnet seg til et så godt som stappfullt lokale med sterke farger og vimpler i taket - skikkelig god stemning. Og heldigvis et bord til oss. Skjønte snart hva stemningen kom av, det var nemlig gratis margaritas når man bestilte en lunsjrett. Og vi lot oss selvsagt ikke be to ganger... Det ble både meksikansk øl, margaritas og tortillachips med deilig hjemmelaget guacamole. I tillegg til selve lunsjrettene da - enchiladas og quesedillas. Skal det være så skal det være!

Så hva har dette med en fredag kveld i hovedstaden å gjøre? Jo, den guacamolen var så god at den hadde jeg lyst til å lage. Og oppskriften fant jeg på nett - du kan finne den her. Har allerede rukket å prøve den et par ganger - det er jo så deilig med varme tortillachips med guacamole og kanskje en iskald øl... Og i går lurte gubben på om vi ikke kunne ha dette til fredagskosen. Lot meg ikke be to ganger. Så nå er vi mette og tilfredse og nyter litt latskap på sofaen!

Gjengir oppskriften på norsk slik jeg har lagd den:
2 ss finhakket koriander
2 ts finhakket salatløk
2 ts finhakket jalapenos
1/2 ts maldonsalt
2 store modne avokado
2 ss finhakket plommetomat uten kjerner og frø
2 ts nypresset limejuice











Ha 1 ss koriander , 1 ts salatløk, 1 ts jalapenos og saltet i en bolle og mos det med baksiden av en skje mot bunnen av bollen. Tilsett avokadoen og mos forsiktig til en masse med litt tekstur. Vend inn resten av korianderen, løken og jalapenosen. Rør inn tomat og limejuice og smak til. Server med varme tortillachips.



Med det sier jeg god helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar